Prošel kamennou bránou a před ním se rozprostřela široká ulice vedoucí až na náměstí městečka sevřeného kamennou hradbou. Ačkoliv z venku byl vidět jen dým z komínů domků, tady uvnitř to žilo. Nadhodil meč na zádech, srovnal polohu luku a vykročil. Lidé si se zájmem prohlíželi jeho zašpičatělé uši a dlouhou hubenou postavu. Snažil se si jich nevšímat, už takhle budil více pozornosti, než by mu vyhovovalo.

„Hej, Elfe!” zazněl drsný hlas poznamenaný alkoholem. Rozhodl se nereagovat a udělal další krok.

„Slyšíš?“ písek zapraskal pod botou „Mluvím s tebou.“

Otočil se a upřel na něj své oči. „Vraťte se ke svému stolu a nekřičte, prosím.“ Pomalu se otočil a udělal další krok. „Elfáku, já se s tebou bavím, tak se laskavě otoč, nebo ti pomůžu.“ Na konci jeho ostré výhružky zavrzal meč o pochvu. Vzduchem zazvonil meč, hvízdnutí čepele ve vzduchu a tupá rána. Na chvilku jako by se zastavil čas a pak se opilec pomalu sesunul k zemi. Poutník zasunul ještě se chvějící meč zpět do pochvy. Opilec se pomalu začal probírat..

„Kdo“ hořce polkl, „Kdo jste?“ a pomalu se neohrabaně dotkl rukou spánku, kam ho před chvílí naplocho zasáhla čepel poutníkova meče.

„Mé jméno znát nepotřebuješ.“ Poutník se otočil a v klidu pokračoval dál zatímco opilec stále ještě ležící na zemi se za ním nechápavě díval.

imageA přišel čas na seznámení s další hrou, tentokrát má volba padla na hru Elfánie, která vás přenese do světa elfů. Celá hra se odehrává jakoby v jednom městě. Máte zde tržiště, kde můžete kupovat výstroj a výzbroj pro svou postavu stejně jako účastnit se aukce, nebo nabídnout k prodeji přebytečný kousek, který vám překáží v šatníku. Ve městě se skrývá také šaman, který vám pomůže vyléčit rány. Nebo naopak cvičiště, kde můžete zlepšit parametry své postavy.

Porovnávat své parametry s ostatními můžete v síni slávy, pokud se rozhodnete změřit své síly s jiným hráčem, můžete ho vyzvat na souboj prostým stisknutím tlačítka. Souboje probíhají na kola. V každém lichém útočí vyzyvatel na vyzvaného a v sudém obráceně. Do souboje vstupuje nejen síla v obraně a v útoku, ale také šikovnost postavy a náhodný prvek.

Jestliže se vaší postavě nedostává peněz, můžete vyrazit na lov, ale pozor, na lovu můžete potkat gryfa, nymfu nebo jinou havěť, kterým se určitě nebude zamlouvat, že se jim s lukem v ruce potulujete po teritoriu a rozhodnou se vaší postavě pocuchat nervy a tělo. K dispozici je hned šest oblastí, kam se můžete vydat na lov a podle toho se mění pravděpodobnost u jednotlivých potvor, že je potkáte. Pokud se rozhodnete, můžete lov okamžitě přerušit, nezískáte ovšem z lovu žádný výtěžek.

Další možností jak si vydělat je práce. Je hodnocena podle druhu práce a délky trvání, zpravidla je délka práce stanovena na několik hodin. Přičemž ukončit práci lze stejně jako lov kdykoliv, i zde ale platí možnost